Tehnologie
Berea Gotter este fabricată din 4 ingrediente naturale care sunt: apa purificată, malț de cea mai bună calitate din Belgia si Cehia, o gamă variată de hamei din toată lumea și drojdii selecte pentru fiecare tip de bere care este produsă de noi.

Să începem cu alegerea rețetei, apoi tipului de malț în dependență de berea care urmează sa fie obținută, după care urmează macinarea lui, ce reprezintă zdrobirea mecanică a boabelor de orz maltificat.

Urmatoarea etapă este adaugarea malțului măcinat într-un vas numit cian, care este dotat cu un agitator reglabil. În cian se acumulează cantitatea necesară de apă purificată la o temperatură anumită în care se amestecă malțul măcinat pentru a crea un amestec numit plămadă. Aceasta plămadă este încălzită la anumite temperaturi, cu anumite pauze între ele, care favorizează transformarea amidonului din mațt, în zaharuri.

Urmeaza transferul acestei plămade într-un vas numit filtru cian, care are o proprietate de a separa: partea uscată adică malțul măcinat de partea lichidă numită must, care ajunge într-un alt vas unde urmeaza urmatoarea etapă.

În urma procesului anterior, mustul obținut este supus procesului de fierbere cu adaugarea în câteva etape, anumite cantități de hamei, care vor oferi aroma și amăreala viitoarei beri.

La sfârșitul fierberii, tot mustul este transferat pentru limpezire într-un vas numit Whirpool, unde va avea loc sedimentarea hameiului și a particulelor mai solide obținute în urma fierberii.

În continuare, urmează răcirea acestui must deja limpede, printr-un schimbător de caldură în flux, spre vasul de fermentare unde sunt administrate și drojdiile selecte.

Fermentarea mustului cu drojdii, are loc în vase cilindro-conice echipate cu pereți dubli prin care trece lichidul de răcire, ce ne permite să monitorizăm temperaturile de fermentare și apoi maturare.

Acest proces de fermentare durează între 6-10 zile, timp în care drojdiile încep să consume zaharurile din must, înmulțindu-se ele produc alcoolul și elimină un gaz numit dioxidul de carbon(CO2) care îl simțim în fiecare gât de bere.

După incheierea perioadei de fermentare, urmează sa se matureze înca 14-20 zile, timp în care acel must cu drojdii a devenit berea Gotter care este numai bună de consum.
 

TEHNOLOGIA DE PRODUCERE a berii cu tradiție

bere

bere cu tradiție

bere cehă

bere germană

gotter

moldova

bere moldova

bere creft

bere naturală

bere vie

bere brună

nefiltrată

blondă

bere blondă

bere brună

,bere, bere cu tradiție, bere cehă, bere germană, gotter, moldova, bere moldova, bere creft, bere naturală, bere vie, bere brună, nefiltrată, blondă, bere blondă, bere brună

Gotter

Bere cu tradiție Germană!

Gotter. Bere cu tradiție Germană!

loading ...