Procesul de producere a berii Gotter începe cu măcinarea malțului conform rețetei pentru fiecare tip de bere. Malțul măcinat se transferă în cazanele de plămădire –zaharificare.
Pregătirea mustului de malț constă în:
– plamădirea, zaharificarea, filtrarea plămezii;
– fierberea mustului de malț cu hamei;
– limpezirea mustului.
Mustul răcit se trece în tancurile cilindro – conice sau în ceanuri deschise pentru fermentarea principală și secundară.
În acest moment, la mustul de bere se adaugă drojdia.
Procesul de pregatire a berii durează între 21 – 60 zile .
Berea maturată se filtrează și se toarnă în keguri.
Hameiul este ingredientul care dă gustul amărui al berii. El se folosește pentru aromatizarea și conservarea berii. La producerea berii se folosesc conurile de hamei, care sunt uscate, măcinate și granulate după o tehnologie specială.
La producerea berii se folosesc rase de drojdie selecte. Sunt drojdii de fermentare superioară și fermentare inferioară. Drojdiile participă la formarea aromei și gustului berii.
Malțul este un produs obținut din boabe de orz și grîu încolțite și uscate. Malțul este ingredientul principal care participă la formarea gustului, culorii și aromei berii.
Berea Weisse este produsă la Gotter folosind utilajul provenit de la fosta berărie germană Ernst Lipps, deschisă la Brașov, România în anul 1990. În 2007 Gotter a preluat utilajele, dar și secretul fabricării acestei beri de grâu, după o străveche rețetă germană
Berea brună produsă la Gotter are la bază o rețetă veche provenită de la o străveche familie cehă, deținătoarea berăriei “Floki”
Berea blondă produsă la Gotter are la bază o veche rețetă cehă, folosind procesul fermentării deschise.